23.2.16

PERTHITHUR


të duhen thithka  të  forta, vajzë,
thithë dhimbjedhëmbëduruese
në kudhër  të gojës  zjarrmuar
nga  gjuhë e paduruar  lagur
tharë  nga  buzët …

do palosen shumë në ata gjinj
djelmosha të çartur për seks,
foshnje të etura për jetën,
burra këmbëngulës  në dashuri
mbase  edhe ndonjë grua kureshtare
që përgjigjen akoma  s’e di
dhe prapë burra
burra
burra…
të një jete 
të një nate
do vdesin
do ngjallen
do japin shpirtin e tyre mbi ata gjinj
duke ta marrë   ngadalë  ty
sa herë u jep  dashuri e jetë …
………………………………………………….
të duhen thithka të forta, vajzë,
kur  mbi trupin  lakuriq
si kanotierë të lagur  vesh  botën e grisur…

të forta
si tani që lexove këto vargje...©artangjyzelhasani