2.2.16

PER KE BIEN KOVAT?


vrasim njëri tjetrin me raketa
pozojmë me koka të prera
selfie 
belfie
pelfie
shesim drogë dhe blejmë armë
për të mbjellë lule tymi
në mushkëritë e ndërgjegjes
së atyre që do mbeten gjallë
kërcejmë ndopak hip hop
ia hypim njëri tjetrin vetet
ndërsa hijet bëjnë sehir aktin e parë
kur aktori shndrrohet në spektator
pastaj në shenjë proteste
zhvishemi lakuriq shesheve,
për të shpëtuar kastorë e balena
dhe qershia mbi tortë
nuk qënka Big Brother
por kovat plot me akull…

por një kovë akull mund ta ndryshojë botën,
veç kur hidhet në kokën e duhur…
hiq dorë nga iluzionet, o njeri i turmës gazmore
o idiot trutallash mendjepluhur,
të ftuan edhe ty
ta dhanë kovën e akullit ndër duar
të ftuan edhe ty
që të mos ketë më kush të dëshmojë
eja dhe ti në skenë, të thanë
ndjehu i lirë të bësh si ne
bëhu si ne kur vetes ia lejojmë të jemi një prej jush
…………………………………………………………………….
akti i fundit i komedisë – metamorfoza-
jo e njeriut në insekt,
por shndrrimi i spektatorit në palaço...
© Artan Gjyzel Hasani