2.2.16

NDRYSHE NGA TY, MIKU IM...


...i pasur nuk u bëra kurrë...
në majë të piramidës s’u ngjita dot
se nuk isha shqiponjë e as kërmill natyrisht…
dhe nuk arrita shumë në këtë jetë
që nganjëherë pothuajse miqësisht
për pak sa nuk më mbyti…
ndryshe nga ty, miku im,
nuk arita shume në këtë jetë…
me vargjet e mia kam bërë poezi
dhe ndonjë grua të dashurojë për së dyti…
(nga libri "Mekatari")
©Artan Gjyzel Hasani