4.2.16

PASAKTESITE E ZEMRES


Pa emer gjithshka eshte ne kete bote...
dhe ato qe kane...nuk kane vec nje emer...
valle mundi kush te gjeje emrin e s-a-k-t-e
ne gjendjen civile qe quhet zemer...?
Pa emer dashurite,
pa emer urrejtjet,
pa emer kenaqesite,
pa emer qejfmbetjet,
pa emer epshi dhe sperma e derdhur,
pa emer e gjelberta aq papritur zverdhur,
pa emer veshtrimi, pa emer syte,
pa emer gjumi kur behet vet' i dyte...
pa emer enderra, pa emer zgjimi,
pa emer perkedhelja, pa emer pallimi...
pa emer loti qe faqes rreshket,
pa emer dhe zeri qe heshtjes i flet...
pa emer femijet qe vijne ne jete shurruar...
pa emer te vdekurit varrezes se harruar...
pa emer dhe rruga qe ti e quan jete,
pa emer dhe turma qe mua me tret...
pa emer pulebardha dhe shkum' e valeve pa emer...
pa emer dhe gruaja qe dot s'u be femer...
pa emer e verteta qe nuk doli kurre,
pa emer mashkulli qe hiqet per burre...
pa emer perbuzja, nderi dhe poshterimi,
pa emer piedestalet ku permut adhurimi...
pa emer e nesermja drejt se ciles renda...
pa emer e djeshmja qe iku si endrra...
pa emer premtimi qe unazes sime fle...
pa emer dhe balta ku gjurmen tende le....
pa emer keto rreshta qe ti lexon perseri...
pa emer dhe emri qe me vune prinderit e mi...
pa emer buzeqeshja qe nganjehere vret,
te gjitha pa emer... e asgje s'humbet...
Pa emer gjithshka eshte ne kete bote...
dhe ato qe kane...nuk kane vec nje emer...
valle mundi kush te gjeje emrin e s-a-k-t-e
ne gjendjen civile qe quhet zemer...?
(2004)
©Artan Gjyzel Hasani