6.2.16

DREMITJE


...dhe vjen nje cast kur dashuria ka dremitjen e saj
prane oxhakut ku pasionet digjen...
mace hiri pa zot ne pritje te nje dore qe do trazoje
uret e tymosura pa flake...
mund te jete nje dore...
mund te jete nje fryme...
dashuria dremit shkujdesur si nje grua e divorcuar
me vithet kthyer nga ngrohtesia
pa vrare mendjen se cfare e ngroh pasketaj...
gjumin e njeri tjetrit pergjojme
ndersa Yll' i Mengjezit vjedh gjumin tone...
mund te jete nje dore...
mund te jete nje fryme...
por mund te jete edhe nje shkulm i forte ere
qe fryn nga dritarja gjysem e hapur...
ta mbyllim dritaren ?
po xhamit te thyer si do ia bejme ?
(2007)
©Artan Gjyzel Hasani