7.2.16

49


i kthjellët  ky mëngjes
si njerëzit  pa pasione…
hijen  harruar nëpër natë…
vjen  zdruq- zdruq  në  ditën time
serbes  më thotë:
je 49!

ia thotë…
po kujt ia thotë…?

atij që  jetën e  mat me çaste
edhe  vitet  s’i  numëron?
atij që është aq  vjeç  sa  ç’ndjehet
dhe kalendarët s’i  beson…?

si  një grua me të fshehta
që  virtytshëm shkel kurrorën
dhe betimin e harron…
muzgtradhëtonjëse do vijë  mbrëmja…
do vijë tek unë të bëhet natë…
………………………………….
do e mbars me aurorën
e  në ikje do më thotë
“ti nuk je 49,
por ke  moshën që meriton.”

(8 mars, 2011)

©Artan Gjyzel Hasani