7.2.16

KURVAT SIAMEZE


ndodhi në perëndim…bash në zemër të  Torontos…
diku pranë   statujës së Çurçillit…
në atë sheshin me  pëllumba të bardhë…
aty  në  Freedom  Arches…
plakun  me swastikën në xhup të stampuar
zvarrë e tërhoqi…
zvarrë…
dhe policëve të zellshëm ia  dorëzoi
turma  që në delir   duartrokiti
djaloshin  trendy me  sy të zgurdulluar
e me drapër e çekan  në stemën  e  kokores së  tij
kur turfulloi  dhe shau me një anglishte të kulluar
"damn you nazi bastard
damn you fucken nazi!”
…………………………………………….
pëllumbat  të trembur fluturuan…
fluturuan larg e  s’më panë
ndërsa  largohesha  më i kthjellët se kurrë…
ashtu…me një iluzion më pak…


(19, Prill, 2011)
©Artan Gjyzel Hasani